• Prečo treba trénovať?

          • Zverejnené: 30.9. 2022

            Všetci to poznáme, občas alebo niekedy aj častejšie príde na nás pocit, že sa nám jednoducho nechce trénovať. Aj mne sa to stáva, hoci som tréner a cvičením doslova žijem, aj ja mám občas fázy kedy sa mi skutočne nechce.

            Rozoberieme si preto zopár trikov, ako sa dostať cez tento pocit a predsa sa aspoň trochu hýbať.

            Prvým trikom môže byť príprava oblečenia. Pokiaľ máme zbalené oblečenie na tréning, núti nás to ísť na tréning. Niekedy je potrebné si tie veci rovno obliecť už doma, aby vznikla ešte väčšia motivácia. Veď predsa nebudeme doma na gauči sedieť v športovom oblečení a teniskách :D.

            Ďalším trikom je „urobiť aspoň niečo“. Nemusíme si zamakať ťažký tréning v čase kedy sa nám nechce. Stačí ak urobíme aspoň niečo. Stačí aspoň prechádzka, alebo keď si zacvičíme doma s vlastnou váhou, alebo si dáme aspoň stacionárny bicykel, alebo bežiaci pás. Je to lepšie ako pozerať telku a mať pocit, že sme prehrali na plnej čiare a mali z toho depresiu.

            Niekedy nás odrádza práve stratený čas premiestnením sa do fitka, preto skúsme aspoň ľahký a krátky tréning doma, ktorý nám ušetrí kopec času a zároveň si zatrénujeme. Niekedy nám zase úplne stačí vo fitku začať ľahkým tréningom a po čase aj zabudneme na to, že sa nám nechcelo.

            Veľa krát spadneme do paralýzy. Príliš uvažujeme nad tým prečo sa nám nechce. V hlave nám vznikne veľmi veľa výhovoriek, ktoré nás totálne od tréningu odradia. Preto skúsme vypnúť hlavu a okamžite vziať batoh s tréningovým oblečením a ihneď vyrazme na tréning. Budeme mať zo seba veľmi dobrý pocit, lebo vyhráme sami nad sebou. Nedajme naším myšlienkám šancu. Ihneď konajme a nemyslime. Niekedy je to najlepšie čo môžeme urobiť. 😉

            Váš tréner Palino

          • Gymnastika – I. stupeň ZŠ (začiatočníci)

          • Zverejnené: 9.9. 2022

            Krúžok je určený pre deti navštevujúce I. stupeň základnej školy, pre začiatočníkov. Deti sa naučia základné prvky zo športovej a modernej gymnastiky. Osvoja  si správne držanie tela, chôdzu, estetiku pohybu. Nacvičia gymnastické zostavy, s ktorými budú vystupovať na rôznych podujatí. Krúžok ponúka komplexný rozvoj pohybových a vytrvalostných schopností.

             

            Trénerka krúžku:

            Barbora Tomášková

            Cena:

            15 € na mesiac - členský poplatok

            Rozvrh hodín:

            2 hodiny týždenne

            Dátum konania:

            Každý pondelok od 16:00 do 18:00 hodiny

            Miesto konania:

            Telocvičňa na Strednej dopravnej škole na Rosinskej ceste v Žiline (budova A)

            Registrácia:

            Registrovať sa môžete cez našu web stránku kliknutím na tento odkaz

          • Otvárame parkourové tréningové krúžky

          • Zverejnené: 6.9. 2022

            Športový klub Vlči Parkour aj v Novom školskom roku 2022/2023 otvárame svoje krúžky pre chlapcov a dievčatá vo veku od 6 do 14 rokov. Základy Parkouru, akrobacie, získavanie sily, vytrvalosti, koordinácie a flexibility. Toto všetko vaše deti naučíme počas našich tréningov. 

             

            Športový klub je určený predovšetkým chlapcom a dievčatám od 6 do 14 rokov, ktorí s parkourom len začínajú, prípadne už majú za sebou nejaké skúsenosti. Kurzy prebiehajú každý pondelok od 16:00-18:00 v telocvični na Strednej dopravnej škole na Rosinskej ceste v Žiline a od októbra 2022 otvárame naše krúžky aj v piatok od 15:00 do 17:00 v telocvični na Základnej škole v Kysuckom Novom Meste.

            Deti majú tréningy ZDARMA. "Rodičia platia len členský poplatok v sume 15 €, z čoho sa hradí nájomné za telocvičňu. V rámci členského poplatku má vaše dieťa zaobstarané výlety, sústredenia, opekačky a rôzne akcie a podujatia, ktoré počas mesiaca pripravujeme," povedal riaditeľ športového klubu Vlči Parkour Pavol Konštiak. 

            V rámci jedneho členského poplatku sa môže dieťa zúčastniť tréningu aj dva krát do týždňa a to v pondelok v Žiline a v piatok v Kysuckom Novom Meste. Takúto možnosť vám neponúkne žiadny iný športový klub. 

            Náš športový klub funguje na platforme školského systému Edupage. Náš klub je vedený pod občianskym združením Vlči Parkour, o.z., sme registrovaný na Slovenskom športovom portáli Ministerstva školstva: https://sport.iedu.sk/Company/Company/15858 a tiež v Slovenskej gymnastickej federácií: https://www.sgf.sk/sk/sport-clubs/detail/801/vlci-parkour

            Aj vaše dieťa sa môže zúčastňovať celoslovenských súťaží a rôznych parkourových podujatí a súťaží v rámci celého Slovenska. 

            Ak vás zaujala naša ponuka a chcete prihlásiť vaše dieťa do nášho športového klubu v školskom roku 2022/2023, neváhajte a vyplňte prihlášku na našej stránke: vlciparkour.sk.

             

          • Otvárame nový Parkour tréning v Kysuckom Novom Meste

          • Zverejnené: 26.8. 2022

            Každý sa už všade šplhal, všetko preskakoval a skúmal nepoznané miesta.  Všetci máme ten pohyb hlboko v sebe zakorenený, stačí ho len "oprášiť". S tým ti radi pomôžeme!

            Máš rád parkour? Chceš sa naučiť nové veci a získať skúsenosti a kamarátov?

            Športový klub Vlči Parkour otvára v spolupráci s Centrom voľného času v Kysuckom Novom Meste parkour tréningy aj pre kysucké deti. 

            Trénigy sa budú konať každý piatok od 15:00 do 17:00 hodiny v telocvični na základnej škole Clementisova v Kysuckom Novom Meste. 

            Prihlášky je možné podať v Centre voľného času na Komenského 1163/40, prípadne na emailovej adrese: cvcknm@cvcknm.sk

            prípadne osobne priamo v Centre voľného času

            Ak sa chcete stať aktívnym členom nášho športového klubu a zúčastňovať sa parkour súťaží, vyplňte prihlášku na našej stránke: https://vlciparkour.sk/register/