• Naši športovci ukázali čo v nich je

          • Zverejnené: 21.5. 2023

            Slnečná sobota sa niesla v duchu parkouru. V Poprade sa konalo 2. kolo Slovenského pohára JIPAST.

            Na programe bola disciplína FreeStyle a Speed run. Špecializovaná hala na športovú gymnastiku Aréna Poprad na celý deň premenila na parkúrovú dráhu na ktorej si zmerali svoju rýchlosť prekonávania prekážok parkúristky a parkúristi z viacerých športových klubov. Záštitou nad týmto podujatím prevzala Slovenská gymnastická federácia. Na podujatí sa zúčastnila aj prezidentka tejto federácie Monika Šišková. Tá vyzdvihla úsilie a chuť malých športovcov.

            Na súťaži sa zúčastnil aj náš športový klub Vlči Parkour. „Súťaž bola fantastická. Kým sa síce naši športovci dostali na štart, trvalo to dlho, ale dočkali sa toho a mohli ukázať čo v nich je. Myslím si, že rodičia môžu byť hrdé na svoje deti,“ povedala nám trénerka športového klubu Barbora Tomášková.

            Pretekárky okrem iného tiež ukázali svoj talent a cit pre parkour. Teplé počasie neodradilo ani divákov. O výbornú atmosféru sa postarala hudba, ktorá hrala počas celej súťaže. Už teraz sa mladí športovci zúčastnia Majstrovstiev Slovenska v parkoure a gymnastike v Bratislave. Redakcia Žilinského Štandardu všetkým drží palce a prajeme veľa úspechov a šťastia.