• Vlči Parkour na Olympijskom festivale v Šamoríne

          • Nedeľa 25.7.2021 patrila na historicky prvom Olympijskom festivale výhradne gymnastike. Bol to totiž deň, kedy Barbora Mokošová pretekala v Tokiu na svojej druhej olympiáde.

            Naša jediná reprezentantka predviedla v kvalifikácia viacboja veľmi vydarený výkon, ktorý v konečnom hodnotení stačil na 52. miesto.Návštevníci komplexu X-bionic sphere si mali možnosť vyskúšať 5 rozdielnych stanovíšť podľa vybraných sekcií SGF, vďaka ktorým spoznali rôznorodosť a krásu tohto „športu pre všetky športy“. Gymnastiku v praxi mohli diváci vidieť na hlavnom pódiu. 

            Počas dňa vystúpilo v Šamoríne až 7 klubov.

            – Vlči Parkour 

            – Juventa – moderná gymnastika

            – reprezentačný výberDanubia

            – moderná gymnastikaXBS Gymnnastics

            – športová gymnastikaIBFF FIT KIDS SLOVAKIA

            – gymnastika pre všetkýchAurora

            – moderná gymnastika

            Súčasťou celodenného programu bola aj prezentácia jednotlivých sekcií SGF, ktorá prebiehala v stánku a aj na hlavnom pódiu. Rozhovor RTVS s prezidentom SGF Jánom Novákom Rozhovor RTVS s generálnou sekretárkou Monikou Šiškovou

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili Olympijského festivalu a jednotlivým klubom za vzornú prezentáciu.

            ​​​​​​​

          • PRIPRAVUJEME SA NA NÁŠ LETNÝ TÁBOR

          • Športový klub Vlči Parkour organizuje toto leto už 2. ročník letného parkour tábora. Celý týždeň sa budeme venovať parkouru a freerunningu.

            Letný parkour tábor je určený pre tých ktorí ovládajú parkour, alebo chcú parkourom len začať.  Na našom tábore sa budeme venovať aj iným aktivitám, ktoré k zdravému tréningu patria. Nebudú chýbať výlety do prírody a hlavne veľa zábavy.  

            Ubytovaní budeme v Dome sv. Jozefa v Terchovej, priamo v centre tejto rázovitej dediny. Priestory sú úžasné. 

             

             

            Už teraz máme pripravený zaujímavý a bohatý program počas celého tábora, na ktorom sa deti nudiť určite nebudú. Okrem športu a zábavy, doprajeme deťom aj relax vo wellnes, kde si budú môcť aj zaplávať v plaveckom bazéne. 

             

            Veríme, že sa aj tento rok vydarí náš tábor a budeme sa môcť tešiť na zrealizovanie ďalšieho už tretieho ročníka na budúci rok. 

            Na našej stránke vám pravidelne prinesieme každý deň fotogalériu, ako trávime náš každodenný deň v letnom parkour tábore. 

          • Šamorín zažije olympijskú atmosféru, na ktorom vystúpi náš športový klub

          • Olympijské hry budú pre Slovákov oveľa bližšie ako kedykoľvek predtým. Atmosféru najväčšieho športového sviatku prenesie do Šamorína od 23. júla do 8. augusta, teda v čase Hier XXXII. olympiády v Tokiu, Olympijský festival. Náš športový klub Vlči Parkour nebude chýbať na tejto akcii. 

            Na návštevníkov čaká 17 dní športovania, kvalitnej zábavy i dobrého jedla. Slovenskí fanúšikovia tentoraz vzhľadom na známe obmedzenia do Tokia nemôžu, ale nemusia zúfať. Rezort x-bionic sphere v Šamoríne sa počas letných prázdninových dní premení na veľký olympijský areál. Slovenská športová akcia leta so zameraním na celé rodiny prinesie návštevníkov pocity, ktoré prežívajú návštevníci olympijských hier.

            Jedným z motívov usporiadania festivalu je návrat detí k športovaniu. Mnohé atrakcie sú určené pre najmladších, ktorí nemali v posledných mesiacoch veľa možnosti rozvíjať svoje pohybové aktivity. Pre najmenších sú pripravené aj koncerty obľúbených interpretov Spievankova a Paci Pac. „Návštevníci sa dozvedia viac o olympizme, dostanú možnosť zistiť, v ktorom športe sú dobrí. Bola by som rada, ak by sme v Šamoríne našli našu budúcu tenisovú hviezdu. Teším sa, že si s mnohými návštevníkmi zapinkám pre radosť,“ povedala ambasádorka Olympijského festivalu Dominika Cibulková, bývalá úspešná slovenská tenistka. Ďalšími ambasádormi sú Anastasia Kuzminová, Róbert Vittek a Expl0ited.

            Do Šamorína pozvali aj náš športový klub Vlči Parkour, ktorý predvedie parkourové triky. Veríme, že deťom na Slovensku ukážeme ako sa dá bezpečne trénovať a športovať. Tešíme sa na túto akciu, kde sa zúčastníme aj my. Náš klub bude účinkovať na pódiu 25.7. 2021 počas celého dňa.