• Otvárame nový Parkour tréning v Kysuckom Novom Meste

          • Zverejnené: 26.8. 2022

            Každý sa už všade šplhal, všetko preskakoval a skúmal nepoznané miesta.  Všetci máme ten pohyb hlboko v sebe zakorenený, stačí ho len "oprášiť". S tým ti radi pomôžeme!

            Máš rád parkour? Chceš sa naučiť nové veci a získať skúsenosti a kamarátov?

            Športový klub Vlči Parkour otvára v spolupráci s Centrom voľného času v Kysuckom Novom Meste parkour tréningy aj pre kysucké deti. 

            Trénigy sa budú konať každý piatok od 15:00 do 17:00 hodiny v telocvični na základnej škole Clementisova v Kysuckom Novom Meste. 

            Prihlášky je možné podať v Centre voľného času na Komenského 1163/40, prípadne na emailovej adrese: cvcknm@cvcknm.sk

            prípadne osobne priamo v Centre voľného času

            Ak sa chcete stať aktívnym členom nášho športového klubu a zúčastňovať sa parkour súťaží, vyplňte prihlášku na našej stránke: https://vlciparkour.sk/register/

             

          • PRIPRAVUJEME SA NA NÁŠ LETNÝ TÁBOR

          • Zverejnené: 12.8. 202​​​​​​​

            Športový klub Vlči Parkour organizuje toto leto už 3. ročník letného parkour tábora. Celý týždeň od 13.8. do 20.8. 2022 sa budeme venovať parkouru, gymnastike a freerunningu.

             

            Letný parkour tábor je určený pre tých ktorí ovládajú parkour, alebo chcú parkourom len začať.  Na našom tábore sa budeme venovať aj iným aktivitám, ktoré k zdravému tréningu patria. Nebudú chýbať výlety do prírody a hlavne veľa zábavy.  

            Už teraz máme pripravený zaujímavý a bohatý program počas celého tábora, na ktorom sa deti nudiť určite nebudú. Okrem športu doprajeme deťom aj súťaže. 

            Veríme, že sa aj tento rok vydarí náš tábor a budeme sa môcť tešiť na zrealizovanie ďalšieho už štvrtého ročníka na budúci rok. 

            Na našej stránke a na našich sociálnych sieťach (facebook, instagram) vám pravidelne prinesieme každý deň fotogalériu, ako trávime náš každodenný deň v letnom parkour tábore. 

          • EYOF 2022 - PRIPRAVENÍ ZAŽIARIŤ

          • Zverejnené: 4.8. 2022

            Družstvo junioriek a juniorov Slovenskej gymnastickej federácie čakal posledný júlový týždeň veľká medzinárodná súťažná premiéra. Do Banskej Bystrice zavítal Európsky olympijský festival mládeže – EYOF 2022 a súťaže v športovej gymnastike boli jeho súčasťou.

            EYOF poskytuje príležitosť pre mladých športovcov vyskúšať si, ako vyzerá olympijské podujatie. Zároveň povzbudzuje mladých ľudí do športových aktivít a zdravého životného štýlu. Letnej verzie EYOF sa zúčastnilo približne 3600 mladých športovcov a členov realizačného tímu zo všetkých európskych krajín.

            EYOF je bránou na olympijské hry, veľa medailistov z festivalu získalo neskôr cenný kov aj na olympijských hrách. Viaceré európske športové hviezdy urobili svoje prvé kroky na medzinárodnej športovej scéne práve na EYOF-e. Aj keď EYOF nie je pre všetkých odrazový mostík do ich kariér, všetci účastníci si z podujatia odnášajú cenné priateľstvá a skúsenosti, ktoré pretrvávajú celý život.

            Pretekári mali možnosť vyskúšať si v domácom prostredí, ako fungujú veľké gymnastické súťaže v profesionálne pripravenej gymnastickej hale. Aj športový klub Vlči Parkour sa zúčastnil tejto medzinárodnej súťaže. "Bolo toskvelé vidieť naživo toľko mladých a ambicióznych športovcov z celého sveta. Veľmi som sa potešil, že sa súťaže zúčastnilo aj množstvo Slovákov," povedal riaditeľ športového klubu Pavol Konštiak.

            Slovensko reprezentovala trojica junioriek LUCIA DOBROCKÁ (KŠG Detva, trénerka Katarína Krekáňová), EMA BAŽÍKOVÁ (ŠK UMB Banská Bystrica, tréner Stanislav Kútik a SOFIA ALEX BAŇOVIČOVÁ (Slávia Gymnastické centrum Bratislava, tréner Martin Zvalo).

            Družstvo dievčat doplnilo duo juniorov: PETER VIDRICKO a OLIVER KASALA. Peter začínal s gymnastikou v klube Gymnastik Košice a Oliver v GK Pavlo Trenčín. Teraz obaja pretekári trénujú spoločne v klube Slávia Gymnastické centrum Bratislava a ich trénerom je Martin Zvalo.

            Nová gymnastická hala vyrástla v priestoroch Zimného štadióna zažila už aj „testovaciu jazdu“ v podobe test eventu, kde si mali možnosť vyskúšať nové náradie nielen naši pretekári, ale celý organizačný tím vyskúšal svoje fungovanie vrátane rozhodcov, zvukárov, osvetľovačov, moderátorov a všetkých ostatných, ktorí sú potrební pri chode gymnastických pretekov.

             

            Viac o podujatí EYOF v Banskej Bystrici nájdete na ich oficiálnej stránke.